Lamentable pèrdua. Mor el compositor Xavier Benguerel.

Escrit per Soledad Sánchez Bueno al August 11, 2017  |  Deixa un comentari

El compositor català Xavier Benguerel i Godó, un dels prepresentants més prolífics de la coneguda com a Generació del 51, ha mort aquesta matinada deixant-nos un immens llegat musical.

Va nèixer el 1931 a Barcelona, fill de l’escriptor Xavier Benguerel i Llobet. La Guerra Civil Española obligà la família a marxar cap a Xile el 1940. No va ser fins el 1954 en què el compositor va poder tornar a Barcelona.

Va combinar la seva formació autodidacta amb les classes rebudes del compositor Cristòfor Taltabull. En la seva obra es pot detectar la influència de compositors com Bártok o Stravinsky i, posteriorment, els de l’Escola de Viena.

Tritó ha tingut l’orgull de treballar molt a prop del compositor i n’ha publicat algunes de les obres més representatives al seu catàleg.

Recordem amb especial il·lusió l’estrena al 2011 d’una de les òperes més importants del nostre temps, Jo, Dalí, que va tenir lloc al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Una altra de les obres de Benguerel que va tenir gran repercusió va ser la musicalització de les 7 faules de La Fontaine, publicada publicada per Tritó edicions, enregistrada amb l’ensemble Orquestra de Cadaqués i editada discogràficament pel segell Tritó.

Existeixen dos treballs biogràfics de referència que recomanem consultar:

Des de Tritó volem expressar la nostra gratitud al compositor per la confiança dipositada en la nostra editorial al llarg de tants anys que ens va permetre viure en primera persona una bona part de la seva trajectòria professional. Desitgem també manifestar el nostre condol a la seva família i amistats i esperem que aviat pugui celebrar-se un merescut homenatge en el seu honor.

Share

XII Concurs Internacional de Direcció de l’Orquestra de Cadaqués, tot a punt

July 31, 2017   |  Deixa un comentari

El XII Concurs Internacional de Direcció de l’Orquestra de Cadaqués que tindrà lloc a Cadaqués i Barcelona al desembre del 2017 serà del 30 de juny al divendres 8 de setembre.
El guanyador del Concurs Internacional de Direcció de l’Orquestra de Cadaqués dirigirà almenys un concert amb totes les orquestres col·laboradores del concurs al llarg de les temporades 2017-18,… [Llegir més]

La cara oculta d’Enric Granados, compositor català del Modernisme

August 13, 2015   |  Deixa un comentari

Dins els actes de la edició de la XLVII Universitat Catalana d’Estiu que es desenvolupen a Prada de Conflent, al Rosselló, el musicòleg Josep Dolcet oferirà un curset sobre la producció catalana d‘Enric Granados.
Per un seguit de raons—entre elles prosaics interessos comercials—només es coneix d’Enric Granados el vessant “espanyolista” de la seva producció, quan el… [Llegir més]

Tritó obre les seves portes al “Coworking”

June 15, 2015   |  Deixa un comentari

Tritó lloga espais a empreses i col·lectius amb qui comparteix el seu concepte professional.

The Golden Age of Violin Making in Spain, un dels millors llibres editats el 2014 a Espanya

June 12, 2015   |  Deixa un comentari

(Castellano) El libro The golden age of violin making in Spain acaba de recibir el Tercer Premio en la modalidad de Libros de Arte que otorga el Jurado del Concurso Nacional a los Libros Mejor Editados en 2014.

Nous encàrrecs i enregistraments de Ramon Humet per a la temporada 2015/2016

May 4, 2015   |  Deixa un comentari

La temporada 2015/2016 es presenta amb un nou encàrrec de l’Orquesta Nacional de España per al compositor de Tritó Ramon Humet: “El temps i la campana”, per a piano i orquestra, obra que s’estrenarà els dies 23, 24 i 25 d’octubre de 2015 a l’Auditorio Nacional, amb Yukiko Akagi en la part de pianista solista… [Llegir més]

La lutheria a Espanya en l’època daurada

April 21, 2015   |  Deixa un comentari

The Golden Age of Violin Making in Spain és un treball de més de deu anys d’investigació del luthier i cellista Jorge Pozas sobre l’obra dels grans luthiers espanyols del segle XVIII.

(Castellano) Presentación del disco “Sonatas & Partitas” de Johann Sebastian Bach. Ludovica Mosca y Nico Baltussen

April 1, 2015   |  Deixa un comentari

(Castellano) Presentación del disco “Sonatas & Partitas” de Johann Sebastian Bach. 17 de abril en la Escuela Luthier de Música y Danza de Barcelona.

Presentació del nou CD “Música Española en el Exilio”

March 9, 2015   |  Deixa un comentari

Presentació del CD “Música Española en el Exilio” al Centre Cultural La Beneficència de Valencia, 10 de març de 2015.

Pàgina 1 de 29123451020...Última »
 

Sobre nosaltres
Botigues i distribuïdors
 
Licencia de Creative Commons
Tritó S.L. - Enamorats, 35-37, baixos - 08013 Barcelona (España)
Telèfon: 933 426 175 - Horari: Dilluns a divendres (9:00 - 18:00)
Payment methods
Mètodes de pagament:
Segell de confiança Trustwave
Certificat per: