La cara oculta d’Enric Granados, compositor català del Modernisme

Escrit per Soledad Sánchez Bueno al August 13, 2015  |  Deixa un comentari

Dins els actes de la edició de la XLVII Universitat Catalana d’Estiu que es desenvolupen a Prada de Conflent, al Rosselló, el musicòleg Josep Dolcet oferirà un curset sobre la producció catalana d‘Enric Granados.

Per un seguit de raons—entre elles prosaics interessos comercials—només es coneix d’Enric Granados el vessant “espanyolista” de la seva producció, quan el cert és que ell va ser un compositor implicat a fons en el moviment del Teatre Líric Català que, a la darreria del segle XIX, va voler oferir una alternativa autòctona a la moda abassegadora de la sarsuela de género chico. Cal esperar que el centenari del 2016, que coincideix amb els vuitanta anys de la mort d’Apeŀles Mestres, sigui l’estímul que reivindiqui d’una vegada la producció “catalana” d’un dels nostres compositors més coneguts internacionalment. Aquest curset passarà revista a aquesta producció i com s’integra en les tendències estètiques de la Catalunya fin-de-siècle, fins al punt que podem considerar aquestes obres de Granados l’equivalent musical de la literatura i les arts plàstiques del nostre Modernisme.

Prada de Conflent (Rosselló) del 21 al 23 d’agost del 2015

Share

Tritó obre les seves portes al “Coworking”

June 15, 2015   |  Deixa un comentari

Tritó lloga espais a empreses i col·lectius amb qui comparteix el seu concepte professional.

The Golden Age of Violin Making in Spain, un dels millors llibres editats el 2014 a Espanya

June 12, 2015   |  Deixa un comentari

(Castellano) El libro The golden age of violin making in Spain acaba de recibir el Tercer Premio en la modalidad de Libros de Arte que otorga el Jurado del Concurso Nacional a los Libros Mejor Editados en 2014.

Nous encàrrecs i enregistraments de Ramon Humet per a la temporada 2015/2016

May 4, 2015   |  Deixa un comentari

La temporada 2015/2016 es presenta amb un nou encàrrec de l’Orquesta Nacional de España per al compositor de Tritó Ramon Humet: “El temps i la campana”, per a piano i orquestra, obra que s’estrenarà els dies 23, 24 i 25 d’octubre de 2015 a l’Auditorio Nacional, amb Yukiko Akagi en la part de pianista solista… [Llegir més]

La lutheria a Espanya en l’època daurada

April 21, 2015   |  Deixa un comentari

The Golden Age of Violin Making in Spain és un treball de més de deu anys d’investigació del luthier i cellista Jorge Pozas sobre l’obra dels grans luthiers espanyols del segle XVIII.

(Castellano) Presentación del disco “Sonatas & Partitas” de Johann Sebastian Bach. Ludovica Mosca y Nico Baltussen

April 1, 2015   |  Deixa un comentari

(Castellano) Presentación del disco “Sonatas & Partitas” de Johann Sebastian Bach. 17 de abril en la Escuela Luthier de Música y Danza de Barcelona.

Presentació del nou CD “Música Española en el Exilio”

March 9, 2015   |  Deixa un comentari

Presentació del CD “Música Española en el Exilio” al Centre Cultural La Beneficència de Valencia, 10 de març de 2015.

Nous discos del segell Tritó

March 3, 2015   |  Deixa un comentari

Als darrers mesos, hem publicat nous títols de la nostra col·lecció discogràfica. Seguim fidels al nostre propòsit de recuperar repertori patrimonial i difondre les obres de compositors del panorama actual del nostre país .
Composicions de Joan Guinjoan, Albert Guinovart, Felip Pedrell… totes elles incloses a nous discos realitzats per l’Orquestra de Cadaqués i l’Orquestra… [Llegir més]

Una rosa para Soler, amb presentació a càrrec d’Arantxa Aguirre i Javier Tolentino

September 30, 2014   |  Deixa un comentari

(Castellano) es presenta el documental que té com a protagonista la pianista Rosa Torres-Pardo. Envoltada d’un important grup d’artistes espanyols, la intèrpret s’endinsa en l’obra d’Antonio Soler, un dels grans noms de la música per a tecla del segle XVIII.

Pàgina 1 de 29123451020...Última »
 

Sobre nosaltres
Botigues i distribuïdors
 
Licencia de Creative Commons
Tritó S.L. - Enamorats, 35-37, baixos - 08013 Barcelona (España)
Telèfon: 933 426 175 - Horari: Dilluns a divendres (9:00 - 18:00)
Payment methods
Mètodes de pagament:
Segell de confiança Trustwave
Certificat per: