Jesús Torres estrena “Diferencias”

Escrit per Redacción el November 7, 2007  |  Deixa un comentari

El primer concert de la temporada de l’Orquestra de cambra de l’Auditori de Saragossa “Grupo Enigma”, que s’esdevindrà el proper dia 6 de novembre a la Sala Luis Galve de l’Auditori de Zaragoza, inclourà l’estrena a Espanya de la obra Diferencias del compositor Jesús Torres, nascut en aquesta ciutat. Encarregada pel director Ernest Martínez Izquierdo per a l’Ensemble Barcelona 216, amb l’intenció de ser estrenada al Festival d’Estrasburg del 1999, finalment es va estrenar a Londres, sota la direcció de André de Ridder amb l’Ensemble de la Royal Academy. El terme “Diferencias” del títol fa referència a la música hispànica del segle XVI, tot i que no hi ha referències formals, ans només un homenatge per part del compositor a una època i a uns estils que admira, igual que en les obres “Glossa” o “Tiento”.

En aquests mesos cal destacar la presència de Jesús Torres en la programació de la seva ciutat nadiua, atès que el proppassat 28 d’octubre el Trío Arbós va presentar-hi l’obra “Trío”, dedicada a aquesta fantàstica agrupació. En aquest proper mes de desembre, els dies 12 i 13 seran interpretats a l’auditori Eduardo del Pueyo, del Conservatori d’aquesta ciutat, els seus “Cuentos de Andersen”, obra per a narrador i grup de cambra, estrenada a Madrid l’any passat.

Entre les seves darreres obres publicades cal sementar l’obra per a piano sol “Presencias” i la “Chacona” per a violí sol, obres que s’afegeixen al seu catàleg publicat per Tritó Edicions.

Si t'ha agradat aquest article pots considerar deixar un comentari o subscriure't al RSS feed per a rebre futurs articles al teu lector de feeds.
Share

Articles relacionats

  1. Jesús Torres estrena la seva primera simfonia
  2. Estrena de La tumba d’Antígona, de Jesús Torres
  3. Publicació de Glosa de Jesús Torres
  4. Publicat el primer disc monogràfic de Jesús Torres interpretat pel Trío Arbós
  5. El Trío Arbós interpretant Jesús Torres en un nou disc

Deixa un comentari

 

Sobre nosaltres
Botigues i distribuïdors
 
Licencia de Creative Commons
Tritó S.L. - Enamorats, 35-37, baixos - 08013 Barcelona (España)
Telèfon: 933 426 175 - Horari: Dilluns a divendres (9:00 - 18:00)
Payment methods
Mètodes de pagament:
Segell de confiança Trustwave
Certificat per: