Lamentable pèrdua. Mor el compositor Xavier Benguerel.

Escrit per Soledad Sánchez Bueno el August 11, 2017  |  Deixa un comentari

El compositor català Xavier Benguerel i Godó, un dels prepresentants més prolífics de la coneguda com a Generació del 51, ha mort aquesta matinada deixant-nos un immens llegat musical.

Va nèixer el 1931 a Barcelona, fill de l’escriptor Xavier Benguerel i Llobet. La Guerra Civil Española obligà la família a marxar cap a Xile el 1940. No va ser fins el 1954 en què el compositor va poder tornar a Barcelona.

Va combinar la seva formació autodidacta amb les classes rebudes del compositor Cristòfor Taltabull. En la seva obra es pot detectar la influència de compositors com Bártok o Stravinsky i, posteriorment, els de l’Escola de Viena.

Tritó ha tingut l’orgull de treballar molt a prop del compositor i n’ha publicat algunes de les obres més representatives al seu catàleg.

Recordem amb especial il·lusió l’estrena al 2011 d’una de les òperes més importants del nostre temps, Jo, Dalí, que va tenir lloc al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Una altra de les obres de Benguerel que va tenir gran repercusió va ser la musicalització de les 7 faules de La Fontaine, publicada publicada per Tritó edicions, enregistrada amb l’ensemble Orquestra de Cadaqués i editada discogràficament pel segell Tritó.

Existeixen dos treballs biogràfics de referència que recomanem consultar:

Des de Tritó volem expressar la nostra gratitud al compositor per la confiança dipositada en la nostra editorial al llarg de tants anys que ens va permetre viure en primera persona una bona part de la seva trajectòria professional. Desitgem també manifestar el nostre condol a la seva família i amistats i esperem que aviat pugui celebrar-se un merescut homenatge en el seu honor.

Si t'ha agradat aquest article pots considerar deixar un comentari o subscriure't al RSS feed per a rebre futurs articles al teu lector de feeds.
Share

Articles relacionats

  1. Creu de Sant Jordi per a Xavier Benguerel
  2. Concert per a piano de Xavier Benguerel
  3. Vuitanta anys de Xavier Benguerel
  4. Estrena del Concert per a piano de Xavier Benguerel
  5. S’estrena Palau d’hivern de Xavier Benguerel

Deixa un comentari

 

Sobre nosaltres
Botigues i distribuïdors
 
Licencia de Creative Commons
Tritó S.L. - Enamorats, 35-37, baixos - 08013 Barcelona (España)
Telèfon: 933 426 175 - Horari: Dilluns a divendres (9:00 - 18:00)
Payment methods
Mètodes de pagament:
Segell de confiança Trustwave
Certificat per: